image1

Tjedan viktorijanskog doba

U prva četiri dana travnja u Klubu Zona će se održati aktivnosti Tjedna viktorijanskog doba. Djevojke koje čitaju i Udruga "Toma Arhiđakon" sudionike će kroz predavanja, radionicu i tematsko druženje odvesti na putovanje u viktorijansku kulturu, književnost, modu i svakodnevnicu.

Prvog dana travnja i prvog dana "Tjedna viktorijanskog doba", od 18 sati, održat će se tri polusatna predavanja - "Svijet viktorijanskog doba", "Književnost i umjetnost viktorijanskog doba" te "Zanimljivosti viktorijanskog doba".

Program se nastavlja u utorak, 2. travnja, u 19 sati uz predavanje "Žene u viktorijansko doba", nakon čega će se u 20 sati održati i prigodna "Književna čajanka" uz raspravu o djelu Jane Eyre (Charlotte Brontë). Djevojke koje čitaju Književne čajanke održavaju svako dva tjedna pa će se druženja uz raspravu o književnim naslovima održati i 16. i 30. travnja. Kao i do sada, za druženje na Književnim čajankama nije nužno ni piti čaj ni imati znanje o književnoj kritici, jedino je važno voljeti rasprave o pročitanim književnim djelima.

U srijedu, 3. travnja, u 18 sati održat će se besplatna "Radionica viktorijanske frizure" za koju su rezervacije mjesta dostupne putem prijavnice na Klub Zona, a u 19:30 počinje predavanje "Stvarni i fiktivni viktorijanski horori" na kojem gostuje Erik Lončar.

Aktivnosti "Tjedna viktorijanskog doba" u Klubu Zona završavaju u četvrtak, 4. travnja, u 19 sati uz "Victorian cat walk" - na modnoj pisti, uz predavanje o viktorijanskoj modi.


2019 viktorijansko doba

© 2019.  Udruga studenata povijesti "Toma Arhiđakon" - ISHA Split. Sva prava pridržana.                  Webmaster: Martina Bašić, mag.ing.comp.